Vegan Kerstdiner, de Recepten
Bloemkoolsoep met kerrie (of kurkuma)
4 personen
600 gram bloemkool
200 ml kokosmelk
3 tl kerriepoeder of kurkuma (liefst vers)
1 ui
bleekselderij
snufje peper en zout
uit fruiten in de pan
bloemkool in kleine roosjes hakken en de bleekselderij snijden
kruiden met de kerrie/kurkuma
en lekker opbakken op laag vuur
bouillon toevoegen en na half uurtje ongeveer de kokosroom toevoegen
Wil je een ‘gladde’ soep, dan zet je de staafmixer er in ;)
Wil je hem laten zoals hij is… met mooie stukken bloemkool, opletten dat deze niet te gaar worden.
afgarneren met verse koriander
--------
Paddestoelen bourgignon
4 personen
lekker veel champignons (500 gram minimaal)
1 grote winterwortel
4 uien
2 tenen knoflook
150 ml bouillon (zelf maken of met biologische kruidenpoeder)
rode wijn
tijm – laurier (glutenvrij meel (1 eetl) 1 eetl plantaardige margarine
margarine in de pan en alle gesneden groente (zonder de champignons) wokken
rode wijn en bouilon erbij voegen en de kruiden toevoegen; lekker laten sudderen
de champignons apart bruin bakken
toevoegen aan de rest van de bourgignon
lekker laten trekken en binden met bloem, of glutenvrij meel
afgarneren met wat ‘groen’ (bieslook, of iets dergelijks)
chocolademousse
4 personen
aqua faba (kikkererwtensap uit 1 blikje kikkererwten)
175 gram pure chocolade
naar smaak toevoegen (vanille – suiker of iets anders wat je heeel lekker vind J
de aqua faba op hoogste stand stijf kloppen
de chocolade laten smelten (au bain marie)
Als de aqua faba geheel stijf is dan de chocolade er doorheen SPATELEN, geen mixer gebruiken
Afmaken op smaak met wat je maar lekker vindt
Schenk het in een mooi glaasje, laat het opstijven in de koelkast; dotje room en …
EET SMAKELIJK
Check de website en de video voor nog meer inspiratie en eventuele afhaal mogelijkheden!
Namens Bewust Achterhoek en Gastgalerij Ankomm'n wensen we iedereen prettige Feestdagen!