Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →
16nov 2024
Goed Eten
Betula Kruiden
Halle
Voor wie door de bomen het (voedsel-)bos niet meer ziet, is deze cursus. Na deze cursus zul je beter in staat zijn je eigen keuzes te maken, gefundeerd in echte informatie. De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur.
Mensen maken deel uit van de voedselkringloop op deze planeet. We voeden ons met producten van andere levensvormen: planten en dieren.
In les 1 starten we met de zaden van eetbare planten, die al duizenden jaren de basis vormen voor het voedsel van de mens: granen en peulvruchten. Hoe zien ze er uit, hoe zijn ze gegroeid, waar komen ze vandaan en op welke wijze kunnen we ze bereiden?
In les twee komen daar de noten, oliehoudende zaden en fruit bij. Hoe zat het ook al weer met oliën en vetten? Wat is de definitie van fruit?
In les drie gaan we andere delen van de plant bekijken: wortel, stengel, blad en wederom vrucht, maar dan als groente.
In de laatste les kijken we naar dierlijke voedingsmiddelen: melk, eieren, vis, vlees en honing. Ook kleinere levensvormen maken deel uit van onze voeding: schimmels en bacteriën. Wat is de plaats van paddenstoelen in de voeding? Wat is fermenteren?